Την άμεση απομάκρυνση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνου Ντόκου, αξιώνει το κόμμα «Νίκη». Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο κ. Ντόκος εμφανίζεται να συνομιλεί με Ρώσους φαρσέρ, οι οποίοι προσποιήθηκαν ότι είναι Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε: Αντώνης Σαμαράς για Θάνο Ντόκο: "Είναι ακόμα στη θέση του;"

Στην ανακοίνωσή της, η «Νίκη» ασκεί δριμεία κριτική στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, καταλογίζοντάς του «αβάσταχτη ελαφρότητα» στον χειρισμό κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.


Η ανακοίνωση της "Νίκης" για τον Θάνο Ντόκο

«Με περίσσεια "διαπερατότητα", σπεύδουσα επεξηγηματικότητα και αβάσταχτη ελαφρότητα για τα θέματα της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας εμφανίστηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θ. Ντόκος, μιλώντας σε Ρώσους φαρσέρ που υποδύονταν τους ομολόγους του Ουκρανούς.

Ο κ. Ντόκος δεν φάνηκε να δυσκολεύεται ιδιαιτέρως να δώσει ευαίσθητες εθνικές πληροφορίες σε κάποιους, που όπως αποδείχθηκε, δεν γνώριζε ούτε εξ όψεως.

Μεταξύ των θέσεων της Ελλάδας ως προς τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας που αποκαλύφθηκαν αναλυτικά, και την σχέση με το ΝΑΤΟ, ο κ. Ντόκος δεν παρέλειψε δια του βερμπαλισμού του να αποκαλύψει ακόμα και τις κινήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ σε άλλες χώρες», αναφέρει η ανακοίνωση της «Νίκης» και καταλήγει:

«Ουδείς μπορεί να εμπιστευθεί πλέον την ασφάλεια της πατρίδας και των συνόρων μας στα χέρια των επικινδύνων που μας κυβερνούν.

Μια καλή αρχή, η άμεση απομάκρυνση του κ. Ντόκου από τη νευραλγική θέση πριν δώσει και τις συντεταγμένες για τις συστοιχίες Patriot και τα υποβρύχια μας».