Νέα Δημοκρατία: "Γαλάζιες" αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Κυριαζίδη - Τον αποδοκίμασαν Μενδώνη και Φωτήλας
Ποιοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους
"Φωτιές" άναψε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η νέα αναφορά του Δημήτρη Κυριαζίδη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας αντιδράσεις
«Φωτιές» άναψε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η νέα αναφορά του Δημήτρη Κυριαζίδη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αρκετούς κυβερνητικούς βουλευτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους, ενώ ο «γαλάζιος» βουλευτής αποδοκιμάστηκε τόσο από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και από τον υφυπουργό Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα. Αμέσως μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, το μεσημέρι της Τρίτης (28/7), η Λίνα Μενδώνη εξέφρασε τη λύπη της «για όσα ελέχθησαν. Μειώνουμε το κύρος του Κοινοβουλίου. Είτε μιλάμε για τον κ. Κυριαζίδη, είτε για τον κ. Πολάκη. Καλό θα είναι να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Κύριε πρόεδρε πράξατε άριστα» είπε η κυρία Μενδώνη.
Οι δηλώσεις Κυριαζίδη
Νέα Δημοκρατία: Η αντίδραση Φωτήλα
O Ιάσονας Φωτήλας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «καταδικάζω ξεκάθαρα τις δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη. Η συμπεριφορά του δεν τιμά τον ίδιο, τους πολίτες που τον εξέλεξαν, όλους εμάς και το Κοινοβούλιο». Ακόμη ο υφυπουργός Πολιτισμού επεσήμανε ότι «εδώ δεν χωρούν ούτε "μεν" ούτε "αλλά"».
"Έχουμε επαναλαμβανόμενη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά"
Η συγκεκριμένη αναφορά κατά πολλούς ερμηνεύτηκε ότι αποτέλεσε αιχμή για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ο οποίος νωρίτερα, παρά το γεγονός ότι έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις Κυριαζίδη, επιτέθηκε στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. «Καταδικάζουμε απόλυτα κάθε κακοποιητική συμπεριφορά, από όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «κακοποιεί κατ’ επανάληψη τη Βουλή», λόγω της κοινοβουλευτικής της συμπεριφοράς.
«Δυστυχώς με πρωτοβουλία συγκεκριμένων συναδέλφων έχουμε επαναλαμβανόμενη όχι μόνο κακοποιητική, υβριστική, αλλά βαθύτατα αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Έχουμε συγκεκριμένη συνάδελφο στην οποία έχει επιβληθεί ατιμωτική ποινή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και επίκειται και νέα ποινή. Ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί για κακοποιητική συμπεριφορά είστε εσείς.
Ο τελευταίος που δικαιούται να καταδικάζει έμφυλη βία είστε εσείς. Γιατί εσείς δεν καταδικάζετε ούτε την βία. Δεν ανήκετε στην δημοκρατικό τόξο. Δεν καταδικάσατε την επίθεση στην Θεσσαλονίκη με μια νεκρή. Τα ίδια για την Μαρφίν που είπατε για προβοκάτσια. Ντροπή σας. Είχαμε 3 νεκρούς στην Μαρφίν μια στην Θεσσαλονίκη και καταγγείλατε την Αστυνομία. Χαϊδεύετε την βία. Ντροπή σας», ανέφερε ακόμη ο κ. Καιρίδης, με αποτέλεσμα να προκληθεί η οργισμένη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία του φώναξε χωρίς να ακούγεται από το μικρόφωνο «Δεν ντρέπεσαι λίγο. Δεν ντρέπεσαι λίγο», και τον κ. Καιρίδη να της απαντά: «Δυστυχώς, έχουμε δείξει ατέλειωτη ανοχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συμπεριφορά σας δεν είναι φασίζουσα».
En