Την έλλειψη εμπιστοσύνης στις δημοσκοπήσεις εξέφρασε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», Μαρία Καρυστιανού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2026. Η κυρία Καρυστιανού μίλησε για τα δημοσκοπικά ευρήματα μιας εταιρείας και αναρωτήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της και το δείγμα της τελευταίας δημοσκόπησης που το χαρακτήρισε μικρό για ασφαλή αποτελέσματα, με ερωτήσεις που μπορούν να καθοδηγήσουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.


Διαβάστε: Καρυστιανού στη ΔΕΘ: Κατάργηση του άρθρου 86, 200 βουλευτές και νέο σύστημα για τις Πανελλαδικές - Τι προβλέπει το πρόγραμμα της "Ελπίδας για τη Δημοκρατία" που παρουσίασε


Για τη Μαρία Καρυστιανού, στόχος δεν είναι να μπει το Κίνημα στη Βουλή, αλλά να μπορέσει να κάνει μέσα από τη Βουλή τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση για τον χώρο που τοποθετείται πολιτικά το Κίνημα, απάντησε ότι αναφέρεται σε πράγματα χωρίς κομματικό πρόσημο, όπως την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και την καλή δημόσια υγεία και παιδεία, ενώ χαρακτήρισε παρωχημένο τον διαχωρισμό «Αριστερά και Δεξιά».


Μαρία Καρυστιανού: Τι στόχο έθεσε για την Ελπίδα για τη Δημοκρατία

«Δεν μπορούμε να βάλουμε πρόσημο γιατί προερχόμαστε από διαφορετικούς κομματικούς χώρους και μας ενώνουν ιδανικά και κοινή στόχευση. Το Κίνημα είναι μια μεγάλη οικογένεια πολιτών, η οποία προσπαθεί και θα τα καταφέρει, να απαιτήσει κάθαρση. Έχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν οι κοινωνίες και τα κράτη», είπε χαρακτηριστικά.