Δένδιας: "Ένα δευτερόλεπτο μπορεί να κάνει τη διαφορά" - Πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ στη στρατιωτική θητεία
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών
"Με τη νέα θητεία, οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών και η αντιμετώπιση του πολεμικού τραύματος καθίσταται μέρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας", σημείωσε ο Νίκος Δένδιας
Στην Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσιάζοντας τις αλλαγές που εφαρμόζονται στη στρατιωτική εκπαίδευση. «Ένα δευτερόλεπτο μπορεί να κάνει τη διαφορά» υπογράμμισε και εξήγησε: «Με τη νέα θητεία, οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών και η αντιμετώπιση του πολεμικού τραύματος καθίσταται μέρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας».
Διαβάστε: Δένδιας για τα 25 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ: "Τιμάμε τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων, μεταξύ των οποίων συμπατριώτες μας, της ελληνικής ομογένειας"
Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις:
- Οι Οπλίτες εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες και την ΚΑΡΠΑ.
- Κάθε Οπλίτης φέρει ατομικό εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών.
- Υπάρχει ειδικότητα Επαγγελματία Οπλίτη Διασώστη.
- Δημιουργείται πρότυπο Διακλαδικό Κέντρο Τραύματος στο 401 ΓΣΝΑ.
Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών σήμερα. Ένα δευτερόλεπτο μπορεί να κάνει τη διαφορά.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 12, 2026
Με τη Νέα Θητεία, οι Πρώτες Βοήθειες εντάσσονται στην εκπαίδευση των Οπλιτών και η αντιμετώπιση του πολεμικού τραύματος καθίσταται μέρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Για πρώτη φορά στις… pic.twitter.com/K5uwuNRCSC
En