Τον Γιώργο Χουλιαράκη «βλέπει» ως εναλλακτική λύση το Reuters προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία να πείσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να επιστρέψει στο υπουργείο.

Πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι ακόμη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει πειστεί προκειμένου να σηκώσει το βάρος της εθνικής οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Όπως αναφέρει το Reuters o κ. Τσακαλώτος, είχε εντυπωσιάσει τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη για την εποικοδομητική του προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις. Όμως, ο ίδιος δεν φαίνεται πρόθυμος να αναλάβει και πάλι το βαρύ αυτό φορτίο. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος υπήρξε υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ενώ υπήρξε και ηγετικό μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας διάσωσης που συμφώνησε τους όρους του Μνημονίου.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Χουλιαράκης είναι ένας τεχνοκράτης, ενώ ο κ. Τσίπρας επιθυμεί για την θέση του υπουργού Οικονομικών έναν πολιτικό.

Σε περίπτωση που τελικά ο κ. Τσακαλώτος αρνηθεί να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο, τότε αυτό θα είναι ένα σημαντικό πρόωρο πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι κατ 'ανάγκη μείζονος σημασίας, σχολιάζει το Reuters.

Επίσης, ο Τσίπρας, εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια επιτροπή διάσωσης, η οποία θα ενισχύσει το υπουργείο Οικονομικών. Είτε ο Τσακαλώτος είτε ο Χουλιαράκης θα μπορούσαν να καταλήξουν στο τιμόνι αυτής της ομάδας, καταλήγει το δημοσίευμα.