Μυθεύματα χαρακτηρίζει τα περί διαπραγμάτευσης του υπουργείου Δικαιοσύνης με τρομοκράτες και εγκληματίες ο Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι «άλλο να συζητά κανείς για να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Παράλληλα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επαναλαμβάνει ότι όλες οι κινήσεις του υπουργείου του για τις οποίες καταγγέλλεται από τον Γιάννη Πανούση «δεν προτάθηκε, δεν γράφηκε και τελικά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή με γνώμονα άλλο από την κοινή ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου»,  καταλήγοντας στη δήλωσή του με μια σαφή αιχμή προς το πρόσωπο του Γιάννη Πανούση ότι «όσοι επιμείνουν στη σπίλωση θα επιβεβαιώσουν απλώς την ταυτότητα του συκοφάντη».

Νωρίτερα ο Γιάννης Πανούσης στην επιτροπή διαφάνειας της Βουλής είχε αφήσει εμμέσως αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης λέγοντας μεταξύ άλλων:«Εάν με σκοτώσουν, κάποιος θα το χρεωθεί. Ας το λύσει η δημοκρατία και η κυβέρνηση» είπε στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Πανούσης και υποστήριξε ότι «τα κείμενα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς παρότρυναν για να γίνει μήνυση εναντίον του. Εγώ δεν θέλω να κάνω συσχετισμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, αλλά κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει γιατί έγινε αυτό» είπε.