Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Πειραιώς Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τοπικής Οικονομικής Αναπτύξεως και Επιχειρηματικότητος Πέτρου Κόκκαλη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σχέσεως της αδελφοποιήσεως των δύο πόλεων, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της τοπικής κυβερνήσεως.

Το…διπλωματικό ενδιαφέρον της επισκέψεως αυτής όμως ήταν αλλού. Στο ότι την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στην Αγία Πετρούπολη (πρώην – επί Σοβιετικής κυριαρχίας – Λένινγκραντ) ένας πολύ γνωστός πολιτικός αλλά και διπλωμάτης. Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός και εν συνεχεία προαχθείς σε κανονικό Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος μετά τη μη εκλογή του στις βουλευτικές εκλογές – και κάνοντας χρήση του σχετικού νόμου που το επιτρέπει – επέστρεψε στην παλαιά του θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς είναι διπλωμάτης με το βαθμό του πρέσβεως!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έλαβε και πολύ καλή τοποθέτηση, όπως φαίνεται, στο Προξενείο της μαγευτικής Αγίας Πετρουπόλεως, της ονομαζόμενης και «Βενετίας του Βορρά»!

Λ.Σ.Μ.