"Μπερδεμένες" είναι οι απόψεις που υπάρχουν ανάμεσα στις τάξεις των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δύο τάσσονται υπερ και δύο κατά. Μάλιστα ο πιο αρνητικός είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς θεωρεί ότι "αποτελεί κίνδυνο για το θεσμό της οικογένειας". Παρ όλα αυτά όπως είπε σέβεται τη διαφορετικότητα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο δελτίο της ΕΡΤ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «προσωπικά με το σύμφωνο συμβίωσης έχω προβληματιστεί πολύ και πρεπει να σας πω ότι διαφωνώ με οτιδήποτε έρχεται να καταργήσει με ενα τροπο, το θεσμό της οικογένειας", ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κατι που θα θέσει σε κίνδυνο το θεσμό της οικογένειας».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε πως «και το Ευρωπαικό Λαϊκό Κομμα ειναι θετικό. Έχει πάρει αποφαση. Οποίος δεν εχει καταλάβει αυτές τις αποφάσεις, δεν συντάσσεται με αυτά. Αυτοπροσδιορίζεται απέναντι". Μάλιστα συμπλήρωσε πως "απο τη στιγμη που υπαρχει ευρωπαϊκή οδηγία και η χωρα θέλει να παραμείνει στην Ευρωπη, δεν μπορει να ειναι a la carte».

Παράλληλα υπερ τάσσεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι εάν ο ίδιος εκλέγονταν στην ηγεσια, η ΝΔ θα ψήφιζε το σύμφωνο συμβίωσης.

Τέλος κατά τάσσεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πρόσφατα, επεσήμανε ότι «με τον Μητσοτάκη έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στην οικονομία και στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε διάσταση απόψεων στην κοινωνική ατζέντα όπως για παράδειγμα στο σύμφωνο συμβίωσης».