Στην ανάγκη ενότητος που είναι απαραίτητη για να ξεπεραστούν οι τρέχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρθηκε σε σύντομη δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης, μετά το πέρας της μεγάλης παρελάσεως.

«Ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του παρόντος και να σταθεροποιήσουμε τη χώρα μας. Η ομογένεια μπορεί πολύ να βοηθήσει σ’ αυτή την κατεύθυνση αλλά και μ’ αυτό τον τρόπο η Ελλάδα να βοηθήσει την ομογένεια», επισημαίνοντας επίσης ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της χώρας, αξιοποιώντας την ομογένεια και την ελληνική διασπορά σε όλον τον κόσμο, στους οποίους θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερες δυνατότητες να επενδύσουν στην Ελλάδα». 

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ ο ΑΝΥΕΘΑ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ.Δημήτριο, ενώ είχε σειρά επαφών με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης Bill de Blasio και τον γερουσιαστή Leonidas Raptakis, καθώς και με τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι υπηρετούν στις ΗΠΑ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μεγάλη παρέλαση της 5ης Λεωφόρου παρήλασε και διμοιρία Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, άνδρες της οποίας, εκτός της παραδοσιακής ευζωνικής στολής, παρήλασαν φορώντας, τόσο την ποντιακή όσο και την κρητική φορεσιά, ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες ομογενείς και αμερικανούς οι οποίοι παρακολούθησαν την παρέλαση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, στις οποίες παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Φωτίου, ως εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβερνήσεως, ο ΑΝΥΕΘΑ παρακολούθησε τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν, ενώ παραβρέθηκε και στην τελετή επάρσεως της Ελληνικής Σημαίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμαρχος για την εθνική εορτή της Ελλάδος. Ο ίδιος τέλος, απηύθηνε χαιρετισμό στο ετήσιο εθνικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων ΗΠΑ, ενώ παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ομογενειακών Οργανώσεων της Μείζονος Νέας Υόρκης. 

Λ.Σ.Μ