Να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και μάλιστα αυτό να αποτελεί «κοινή και εθνική θέση», ζήτησε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Καμμένος, και στέλνοντας «μηνύματα» τόσο προς την πλευρά της αντιπολιτεύσεως, όσο και προς την ίδια την κυβέρνηση και ιδίως προς το οικονομικό επιτελείο που φαίνεται να «επεξεργάζεται» - με σχετικές διαρροές – παρόμοια σενάρια. Μάλιστα επικουρικώς σε αυτήν την προσπάθεια για την ανεύρεση αντίστοιχων εσόδων, ο Π.Καμμένος επισήμανε ότι το ΥΠΕΘΑ κινείται για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, μέσα από μακροχρόνια ενοικίαση της.


Μιλώντας στο συνέδριο “EXPOSEC 2016” με θέμα «Η Ελλάδα στο Eπίκεντρο Γεωπολιτικών και Μεταναστευτικών Εξελίξεων - Η Ασφάλεια στη Ν.Α. Ευρώπη», ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι «Εμείς κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδα μας» σημειώνοντας ότι «Η ακίνητη περιουσία ανέρχεται σε 37 δις ευρώ και έχει ορισθεί το 5% επί της αντικειμενικής αξίας για ετήσιο ενοίκιο όλων των ιδιοκτησιών των τεσσάρων ταμείων των ΕΔ» αναφέροντας συγκεκριμένες δύο προτάσεις που έχουν γίνει για την αξιοποίηση του «Ναυτικού Οχυρού Φλεβών», στο νησάκι Φλέβες απέναντι από τη Βουλιαγμένη.

Η πρώτη πρόταση προέρχεται από το Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πηγαίνουν στον  προϋπολογισμό του ΠΝ και τη δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. Ευρώ. Η δεύτερη από το Ισραήλ για δημιουργία μιας “Silicon Island” δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, εκφράζοντας την ελπίδα ολοκληρώσεως της σχετικής συμφωνίας με τους θεσμούς εντός των επόμενων ημερών και να ξεκινήσει η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρέους.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο Π.Καμμένος σχολίασε ότι «μετά τη συμφωνία που υπεγράφη στο ΝΑΤΟ, αλλά και τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από αυτή που δείχνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα κάθε μέρα. Από 6000 πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονταν κάθε μέρα, την τελευταία εβδομάδα έχουμε φτάσει στον αριθμό των 50-80 ατόμων που περνούν το Αιγαίο καθημερινώς. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως εάν δεν λειτούργησε η συμφωνία του ΝΑΤΟ, όπως εμείς εκτιμούσαμε ή όπως προέβλεπε η πολιτική απόφαση, το αποτέλεσμα είναι απτό, δηλαδή δεν έχουμε συνέχιση των μεταναστευτικών ροών. Επτά χιλιάδες κρεβάτια είναι άδεια σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Μπορούν να φιλοξενήσουν όλους εκείνους που είναι στην Ειδομένη και στον Πειραιά, παρέχοντας στέγη, σίτιση και ασφάλεια. Κάποιοι δεν επιθυμούν αυτοί οι πρόσφυγες και μετανάστες να ενταχθούν μέσα στο σύστημα το οποίο δημιουργήσαμε με πολύ μεγάλο κόπο, αλλά να παραμένουν εκεί, προκειμένου να δίνουν μια εικόνα της χώρας πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα, η οποία όμως επηρεάζει δυστυχώς και το θέμα του τουρισμού.»

Λ.Σ.Μ.