Την ανησυχία του για το γεγονός της προσπάθειας διασυνδέσεως από πλευράς της Άγκυρας της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό με το θέμα της βίζας εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί να συνεχιστεί η διατήρηση της υφισταμένης συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών.

«Το ζήτημα ανθρώπων που έχουν ξεφύγει από ένα πόλεμο χρησιμοποιείται ως πολιτικό ή πολιτικάντικο επιχείρημα για άλλες επιδιώξεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ.Βίτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», προσθέτοντας ότι «Εμείς θέλουμε να ισχύει και να εφαρμόζεται η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Το θέμα της βίζας έχει να κάνει με τη συνολική συμφωνία και δεν μπορεί να απομονωθεί. Η ανησυχία μας εκφράζεται και σε αυτό αλλά συγχρόνως παίρνει και τον χαρακτήρα μιας συνολικής προετοιμασίας διαχείρισης της κατάστασης. Μην ξεχνάμε ότι στην συμφωνία δεν υπάρχει - και δεν θα μπορούσε να υπάρχει - κάποια ειδική παράγραφος, η οποία να λέει ότι η Τουρκία οφείλει να φυλάσσει τα σύνορά της σε σχέση με τις προσφυγικές ροές, άρα οποιαδήποτε «απελευθέρωση» των προσφυγικών ροών ως δόρυ πίεσης και εκβιασμού είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα».

Αναφορικώς με το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών ο ΑΝΥΕΘΑ επανέλαβε ότι «ο μισθός που παίρνουν αυτή τη στιγμή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρόκειται να μειωθεί. Τον ίδιο μισθό θα παίρνουν και μετά την ψήφιση των εδικών μισθολογίων, το Σεπτέμβριο».

Λ.Σ.Μ.