Στην οικογένεια, που μαζί με την Εκκλησία «δίνει τις αρχές για να μπορέσουμε να μορφώσουμε ένα έθνος συμπαγές», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, αλλά και στη διαβεβαίωση όπτι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πάντα έτοιμα να υπερασπιστούν την πατρίδα και την πίστη, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.

Ο Υπουργός, ως εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, συνοδευόμενος από το Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την 76η επέτειο από τον τορπιλισμό του καταδρομικού («ευδρόμου») «ΕΛΛΗ» που πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Μεγαλόγχαρης.

«Η οικογένεια είναι εκείνη που πλάθει χαρακτήρες και μαζί με την Εκκλησία δίνει τις αρχές για να μπορέσουμε να μορφώσουμε ένα έθνος συμπαγές. Ένα έθνος που κανείς δεν μπορεί να το πειράξει για την πίστη του.», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ, προσθέτοντας:

«Για αυτό επιτρέψτε μου, σήμερα, από εδώ, μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού, από την πατρίδα της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, να στείλουμε ένα μήνυμα για την Παναγία Σουμελά που δεν άφησαν να λειτουργήσει. Όσο και αν απαγορεύουν τις λειτουργίες, είτε με τη βία είτε με διάφορες δικαιολογίες, δεν θα μπορέσει κανείς να απαγορεύσει μέσα στην ψυχή των Χριστιανών την προσευχή και τη λειτουργία. Γιατί διαβάζοντας μόνο τους Χαιρετισμούς της Παναγίας παίρνουμε δύναμη. Όσοι κλείνουν με τη βία εκκλησίες θα πρέπει να ξέρουν ότι κάνουν το θρησκευτικό συναίσθημα να ανάβει πολύ περισσότερο».

Τέλος, ο Π.Καμμένος αναφερόμενος στην αναγκαία ενότητα του Ελληνικού λαούυ τόνισε τα εξής: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους, τον εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους εκπροσώπους όλους των κομμάτων, γιατί σήμερα, από εδώ, μπορούμε να δώσουμε μαζί ένα μήνυμα. Το μήνυμα της ενότητας του ελληνικού λαού, της στήριξης του ελληνικού λαού στην Εκκλησία, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι έτοιμα να προασπιστούν την πατρίδα αλλά και την πίστη, γιατί αυτές οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα αγωνίζονταν υπέρ πίστεως και πατρίδος.»

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκξος, ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, τοπικές πολιτικές, δημοτικές και θρησκευτικές αρχές, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης ΛΣ.

Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, όλοι οι επίσημοι επιβιβάστηκαν στην ΤΠΚ «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και έρριξαν δάφνινα στεφάνια στο σημείο που βυθίστηκε το «ΕΛΛΗ» μισό μίλι από την είσοδο του λιμανιού της Τήνου.

Λ.Σ.Μ.