Πάνω που έκλεισε το μέτωπο με την πλευρά Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με νέους εσωκομματικούς «πονοκεφάλους», τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις πάνε… πρίμα για τον ίδιο και τη Ν.Δ. Ενδεικτικό παράδειγμα, το μπαϊράκι που σήκωσαν ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι οποίοι έριξαν νερό στον μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενοι την πρόταση για συμμετοχή τους στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Οπως και η εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε η Κ.Ο. της Ν.Δ. στη δευτερολογία του προέδρου του κόμματος στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά. Ο προβληματισμός γίνεται ακόμη πιο έντονος για την Πειραιώς, αν αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αντίστοιχο φαινόμενο. Κάπως έτσι, άρχισαν να στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι απουσίες όχι μόνο θα καταγράφονται, αλλά θα παίξουν και τον ρόλο τους στον επικείμενο εσωκομματικό ανασχηματισμό και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόμενων εθνικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, αντικείμενο έντονης εσωκομματικής κριτικής μεταξύ βουλευτών της Ν.Δ. έγινε το γεγονός ότι στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τον παρέσυραν σε λάθη, κάτι που εκνεύρισε τα ηγετικά κλιμάκια της Πειραιώς. «Τον “κρέμασαν” οι συνεργάτες του», είπε στο «Secret» έμπειρος «γαλάζιος» βουλευτής, με πολλά χρόνια παρουσίας και στο κόμμα, αλλά και στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το πρωί της Τρίτης «κάποιοι θα έπρεπε να έχουν την ευθιξία και να παραιτηθούν».

Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στην ομιλία του λανθασμένα στοιχεία, τα οποία είχε από τους συνεργάτες του ή από τομεάρχες βουλευτές, και μάλιστα σε σημαντικά θέματα, στα οποία προσπάθησε να στριμώξει τον κ. Τσίπρα. Για όποιον έτυχε να βρίσκεται στα θεωρεία, ο εκνευρισμός του κ. Μητσοτάκη ήταν έντονος, με αποτέλεσμα μόνο λίγοι να μην είναι αυτοί που θεωρούν δεδομένη και θέμα χρόνου την αναδιάρθρωση των τομεαρχών και του κύκλου των συνεργατών του. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε στους πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών.

«Στις 19 Οκτωβρίου στον Δήμο Ευόσμου θα βγουν στο σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες, κύριε Τσίπρα! Αυτή είναι η δική σας κληρονομιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Η διάψευση ήρθε αμέσως από τον κ. Τσίπρα από το βήμα της Βουλής. Δεύτερο περιστατικό, η επίκληση από τον κ. Μητσοτάκη έρευνας του ΣΕΒ με βάση την οποία το Δημόσιο θα απολέσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ στη δεκαετία από τα κανάλια στα οποία προτίθεται να ρίξει «μαύρο». «Τα στοιχεία είναι των καναλαρχών, όχι του ΣΕΒ», είπε ο κ. Τσίπρας διορθώνοντάς τον. Ενδεικτικό του κακού κλίματος είναι ότι αμέσως ο κ. Μητσοτάκης γύρισε στα έδρανα των βουλευτών και ζήτησε εξηγήσεις από βουλευτή-τομεάρχη της Ν.Δ.