Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με επιστολή που έστειλε το μεσημέρι της Τρίτης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έκανε γνωστό ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού τον Ιάσονα Φωτήλα. Αφορμή γι αυτή την εξέλιξη, αποτέλεσαν τα όσα είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής το μεσημέρι της Τρίτης στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή "Τρεις στις 1" με τους , Θανάση Φουσκίδη Δημήτρη Κουνιά και Ανδρέα Παπαδόπουλο, όπου προανήγγειλε

«Το Ποτάμι πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόνομα. Αλλά έχει πολλά να προσφέρει, τόσο σε προτάσεις όσο και στα στελέχη του που είναι πολύ αξιόλογα», είπε ενώ ερωτηθείς δε αν τα όσα καταλογίζει τον οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή του, απάντησε: «Προφανώς και είναι πολύ πιθανό να ανεξαρτητοποιηθώ σύντομα».«Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε απλά ότι το Ποτάμι θα ανακάμψει, έτσι με έναν μαγικό τρόπο» ασκώντας έντονη κριτική. Για τις προτάσεις και τις αποφάσεις του τόνισε ότι «δεν έχω μιλήσει ακόμα με κανένα, η προσπάθεια μου είναι να γίνει συντονισμένα και οργανωμένα από όλο το Ποτάμι. Αν το Ποτάμι συνεχίσει να έχει αυτοκτονικές τάσεις, εγώ δεν έχω σκοπό να αυτοκτονήσω.»

Αναφερόμενος στα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στη Νέα Δημοκρατία διευκρίνισε πως δεν "υπάρχει καμία προσέγγιση και καμία δωροδοκία από τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα έχει αναφερθεί στην ανάγκη διερεύνησης του κόμματος του". Πλέον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη αριθμεί εννέα βουλευτές.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοδωράκη.

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,
Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της Κ.Ο «Το Ποτάμι»