Της Στέλλας Νοβάκη

Την αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις ανέδειξε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την στάση που κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων για το θέμα του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε νέα υποχώρηση και στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η στρατηγική Μητσοτάκη, τόσο στο θέμα του ΕΣΡ, όσο και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όχι μόνο αποδυνάμωσε την κυβέρνηση, αλλά παράλληλα ενίσχυσε την δυναμική και την αρχηγική εικόνα τόσο του κόμματος, όσο και του προσώπου του Προέδρου της ΝΔ. Η αποδοχή, χωρίς αντίσταση των ενστάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την διαδικασία, όσο και για την προεδρία Πολύδωρα, οδήγησαν σε νέα ήττα της κυβέρνησης.

Ενισχυμένος, αλλά και αισιόδοξος, όσο ποτέ, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, τόσο για το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού, όσο και του πολιτικού πεδίου, καθώς ήταν έντονη πια και εμφανής η προσπάθεια και η αγωνία της κυβέρνησης να επιτύχει την συναίνεση της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διασωθεί το σχέδιό της, στο οποίο ο Μητσοτάκης και η ΝΔ απαντά με επιχειρήματα και με στρατηγική επίθεσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του σχετικά με το ΕΣΡ και την χθεσινή συνεδρίαση, ακολουθώντας σκληρή γραμμή και χωρίς την παραμικρή μετακίνηση από τις θέσεις που επέβαλε στην κομματική του ομάδα.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την δυναμική ώστε και στο μέλλον ή ακόμη και στην επόμενη διάσκεψη των προέδρων να οδηγήσει την κυβέρνηση σε νέες υποχωρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχέδιο «Μητσοτάκη» εντάσσεται και η επιθετική τακτική επί προσωπικού με την  αποδυνάμωση τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Νίκου Παππά, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μπει σε μια τακτική λαθών δημιουργώντας συνθήκες που η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει ανεκμετάλλευτες, ούτε σε πολιτικό, ούτε σε επικοινωνιακό επίπεδο.