Η ημερομηνία της 20ης Ιανουαρίου αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση το «σημείο 0» στη συζήτηση για το χρέος και το αν τελικά θα υπάρξει μία απόφαση για δυναμική παρέμβαση με στόχο τον δραστικό περιορισμό του και εν τέλει την απομείωσή του.

Με τις εξελίξεις να είναι κάτι περισσότερο από αποθαρρυντικές για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο χρόνος πλέον έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και κάθε μέρα που περνάει να κάνει τα πράγματα χειρότερα για την κυβέρνηση.

Οι τελευταίες ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα φτάνουν μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου παρόλο που δεν προβλέπεται να υπάρξει κάτι απτό στο Εurogroup, μία συνεδρίαση που είχε θέσει η κυβέρνηση ως στόχο.

Μετά την 5η Δεκεμβρίου, η επόμενη ημερομηνία που έχει σημειωθεί στο καλαντάρι της κυβέρνησης είναι η 20η Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος πλανητάρχης και όλα θα βρίσκονται σε νέα βάση. Η αλλαγή αυτή στον Λευκό Οίκο όμως επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τη στρατηγική της κυβέρνησης η οποία όλο αυτό το διάστημα είχε πραγματοποιήσει άλλους σχεδιασμούς και σε καμία περίπτωση δεν είχε προετοιμαστεί για μία νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Με τα νέα δεδομένα εκτός από το ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους, θα περιμένουν να δουν και το πώς κινείται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος και ποιες είναι οι διαθέσεις του. Μέχρι τότε η συγκεκριμένη ημερομηνία προκαλεί τρόμο στην κυβέρνηση…