Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες μετά το ομοφοβικό ξέσπασμα του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Κώστα Κατσίκη για να υπάρξει η πρώτη φωνή αντίδρασης από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση -χωρίς πάντως να κατονομάσει κανέναν- σε όσους διαχωρίζουν ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια.

Επικαλούμενος το ερώτημα που απηύθυνε ο κ. Κατσίκης “αν μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;” ο κ. Καραγιαννίδης μίλησε για κακότητα και παρομοίασε το ερώτημα με τον πυρήνα στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων. “ Όταν κανονικοποιείς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και τους άλλους που δεν εντάσσονται σε αυτό, τους λες ανώμαλους τότε περνάς στον κύκλο του μίσους, του ρατσισμού και της δικαιολόγησης επιθέσεων εναντίον τους” είπε αρχικά ο κ. Καραγιαννίδης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος λέγοντας ότι η υποκρισία να το παίζεις το πρωί αρσενικός με κοστούμι και το βράδυ να κάνεις αυτό που δεν μπορείς να αποκαλύψεις.

Η φράση του μάλιστα πως “αυτή η υποκρισία υπάρχει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες” προκάλεσε νέα εστία έντασης με τον κ. Καραγιαννίδη πάντως να μην υποχωρεί “Ερνστ Ρεμ το έλεγαν αυτό στη ναζιστική Γερμανία” είπε παραπέμποντας στον αρχηγό των ταγμάτων ασφαλείας του Χίτλερ ο οποίος αν και ομοφυλόφιλος τους κυνήγησε. Κλείνοντας ο κ. Καραγιαννίδης είπε: “ Η κανονικότητα είναι όλοι οι άνθρωποι. Αυτό ή θα το παραδεχθείτε ή θα συνεχίσετε να ζείτε με το μίσος σας.