Σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Στάινμάιερ το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών στην Ευρώπη και τόνισε: «Μόνο με πολιτικές τιμωρίας  και χωρίς κοινωνική πολιτική  και πολιτικές αλληλεγγύης η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά». Η  Ελλάδα, όπως συμπλήρωσε, «έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο από την οικονομική όσο και από την προσφυγική κρίση και ο ελληνικό λαός χει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του Ιταλικού δημοψηφίσματος λέγοντας ότι «Ο Ρέντσι έκανε το σωστό και το απαραίτητο, ωστόσο δεν ψήφισαν οι Ιταλοί»

Ο κ. Στάινμαϊερ χαρακτήρισε την κρίση στην Ιταλία «κυβερνητική και όχι πολιτειακή» και πρόσθεσε: «δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολή εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της, ιδιαίτερα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση και βεβαίως έχω πλήρη επίγνωση ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, το κύριο βάρος του μεταναστευτικού και τη διαπραγμάτευση».