Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης σε σημερινή του συνέντευξη προχώρησε στην εκτίμηση ότι υπάρχουν στο τραπέζι νέα μέτρα για μετά το 2018, υπερτόνισε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα για το καλό της Οικονομίας, καθώς όπως είπε «η Οικονομία βρίσκεται σε χειρότερο δρόμο από το 2014», ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα η χώρα να μπει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 «Όσο πιο γρήγορα κλείσει η αξιολόγηση, τόσο το καλύτερο.  Είμαστε σε χειρότερη φάση από το 2014. Τότε οι τράπεζες είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί, ήταν ένα άλλο περιβάλλον. Και πιστεύω ότι έφταιγε το ΔΝΤ γιατί δεν έκλεισε η αξιολόγηση. Λίγοι είναι αυτοί που συμβάλλουν πλέον στο Ασφαλιστικό, γιατί όλα έχουν χειροτερέψει και υπάρχει ανεργία», είπε χαρακτηριστικά.

 Όσον αφορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σημείωσε ότι βλέπει μια πιο χαλαρή στάση από πλευράς Ντράγκι. 

 Ειδικότερα, σημείωσε: «Ο κύριος Ντράγκι δεν έχει τη ''σκληρότητα'' που είχε πριν από δύο χρόνια. Πρέπει να μας βάλει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης γιατί ξέρει ότι διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα στις τράπεζες. Το IMF πρέπει να κάνει ένα report, για ένα σενάριο που θα έδινε λύσεις».

 Εν συνεχεία, ανέφερε: «Υπάρχει στασιμότητα στην Οικονομία.  Κοιτάμε πώς θα ξεφύγουμε από την ύφεση και δεν κοιτάμε μακροπρόθεσμα, πώς θα έρθει η ανάπτυξη. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι ότι το χρέος θα είναι μεγαλύτερο μετά. Η χώρα έχασε 25 δισ. από αξία από αυτές τις μετοχές που είχε. Επίσης,  δεν πέτυχε τα πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι πολλά...».

 Ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης κατέληξε στην θλιβερή, κατά τον ίδιο, διαπίστωση ότι οι ξένοι μας έχει ''ξεγράψει'' πια... «Φτάνει να μην τους ενοχλούμε.  Αισθάνομαι ότι μας έχουν ξεγράψει ως χώρα».

  Για το Grexit είπε: «Δεν υφίσταται Grexit, ωστόσο η αγορά έχει στο μυαλό της την έννοια».