Με ανάρτηση πριν από λίγα λεπτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάλης ενημερώνει ότι αθωώθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μάλιστα απειλεί πως όσοι τον συκοφάντησαν, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Γράφει χαρακτηριστικά:

"Με τη σημερινή ομόφωνη απόφασή τους οι έντιμοι Εφέτες των Ιωαννίνων, με τη σύμφωνη πρόταση της κ. Εισαγγελέως της έδρας, έθεσαν τέλος στην 20μηνη προσωπική και οικογενειακή μου άδικη ταλαιπωρία, που είχε σχέση με τη δήθεν συμμετοχή μου στην υπόθεση που κατέληξε στο θάνατο του μαθητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Β. Γιακουμάκη.
Όσοι με συκοφάντησαν, με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται.
Νιώθω όμως την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με ευπρέπεια, σοβαρότητα και επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν την επιχειρηθείσα ηθική μου εξόντωση, ιδιαιτέρως δε τους άξιους συναδέλφους μου δικηγόρους Αντώνη Φούσα (Αθηνών) και Κώστα Τζούμα (Ιωαννίνων), οι οποίοι πιστεύοντας στην αθωότητά μου, με μαχητικότητα και δικονομικό ήθος με υπερασπίστηκαν ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων κατά την πολυήμερη διαδικασία".