Του Γιάννη Πολίτη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τις χαρακτήρισε ως «χριστουγεννιάτικο παραμύθι της κυβέρνησης:
Η οικονομία πάει καλά, λεφτά περισσεύουν και μπορούν να μπουν στην ουρά οι συνταξιούχοι να τα εισπράξουν. Και μετά τις γιορτές τους τα ξαναπαίρνουμε. Κύριοι της κυβέρνησης .Θα πρέπει να ξεφύγετε από την αντίληψη ότι οι πολιτικοί είναι κάτι σαν τον Αι - Βασίλη. Ο τόπος χρειάζεται σχέδιο και προτεραιότητες. Εσείς με ποια κριτήρια μοιράζεται αυτά τα χρήματα;

Αν το κριτήριο σας είναι ο πόνος και η φτώχια. Λεφτά χρωστάτε και στους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, στους κατεστραμμένους του ιδιωτικού τομέα. Στους μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν καμία κοινωνική προστασία.

Και θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι. Αυτούς που δεν γυρνάτε να κοιτάξετε. Που πάνε τα λεφτά από τους φόρους;
Είναι το αιώνιο ερώτημα σε αυτή τη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των δαπανών υγείας «Είμαστε τελευταίοι στις δαπάνες Υγείας. Απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά δαπανούμε για την Υγεία λιγότερα απ’ όλους στην ευρωζώνη».

Ακόμη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διπλασίασε τις γραμματείες σε υπουργεία. «Τώρα έχουμε 151. Γενικές, ειδικές, τομεακές. Γραμματείες κάθε είδους. Έφτιαξαν γραφείο πρωθυπουργού και στη Θεσσαλονίκη. Συν ένα εκατομμύριο δαπάνες. Αυτό που λέμε...φασούλι το φασούλι φουσκώνουν οι σπατάλες» είπε στη συνέχεια ππαραφράζοντας τη…γνωστή παροιμία.

«Οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 2 εκατομμύρια στοιχίζουν οι μετακλητοί στο Μαξίμου» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επιπλέον επεσήμανε πως «αν μειωνόταν η κρατική σπατάλη κατά 3%, δηλ.τα έξοδα από 49,30% να μειωθούν στο 46,30% του ΑΕΠ, δεν θα χρειαζόταν καμία αύξηση φορολογίας»

«Νομίζω πως μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τίποτα» κατέληξε ο Επικεφαλής του Ποταμιού.