Για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Τρίτο μνημόνιο- Η ανατροπή μιας ανατροπής» μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στη Ζηνοβία Σαπουνά η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, Νάντια Βαλαβάνη.

«Το βιβλίο μεταξύ άλλων αναφέρομαι στα ζητήματα της δικής μου αρμοδιότητας στο υπουργείο Οικονομικών, στα θέματα της φορολογίας και της δημόσιας περιουσίας και παρακολουθώ τις πρώτες μονομερείς ενέργειες που κάναμε και στη συνέχεια τον τρόπο που δυναμιτίστηκε οτιδήποτε πάρθηκε εκείνη την πρώτη περίοδο» είπε η κ. Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη αποκάλυψε πως αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει τότε το υπουργείο Οικονομικών -μέσω των συμβούλων του κ. Βαρουφάκη- να μην προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια.

Αναφερόμενη στην επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα» της –όπως καταγράφεται στο βιβλίο- μέσα από τις κατηγορίες σε βάρος της για ανάμειξή της σε ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών από τη μητέρα της, η κ. Βαλαβάνη σημείωσε πως αυτή η ιστορία «ξεκίνησε από μια προσπάθεια να πληγεί η ηθική αξιοπιστία της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άρχισε από το Ηράκλειο Κρήτης, από κύκλους της ΝΔ, από τον νυν γραμματέας της, Λευτέρη Αυγενάκη. Στη συνέχεια βοηθήθηκε από ένα υπερκομματικό κέντρο εξουσίας ώστε να φτάσει μέχρι την Αθήνα αλλά και το Βερολίνο και τη Μαδρίτη».

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή των κυρίων Αλαβάνου, Λαφαζάνη, Γλέζου, Λαπαβίτσα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου την Τρίτη13 Δεκεμβρίου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της στην Αρχαιολογική Εταιρεία και εάν αυτό σηματοδοτεί μια σύγκλιση στο χώρο της αριστεράς είπε πως αυτές οι πολιτικές προσωπικότητες κράτησαν ψηλά την τιμή της αριστεράς και θα είναι η πρώτη φορά που συναντηθούν σε μια κοινή εκδήλωση.

«Είναι μια αρχή να ξαναρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας. Προσωπικά μιλάω και συνεργάζομαι με όλους όσοι συμπορευτήκαμε πέρυσι και πολιτικά τοποθετούμαι στο χώρο ΛΑΕ ως απλό μέλος» τόνισε.
Τέλος σημείωσε πως είναι περισσότερο από επίκαιρο πλέον το αίτημα απαλλαγής της χώρας από μια πορεία θανάτου που την οδηγούν τα μνημόνια.

«Θα είναι τέτοια τα μέτρα που πάμε για ένα μνημόνιο χωρίς λήξη. Η χώρα θα συνεχίσει να είναι ένα νεκροταφείο εάν δεν αποτραπεί αυτή η πολιτική» κατέληξε.