Μετά την ολοκλήρηση της πρώτης μέρας των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - Θεσμών, ανώτατος παράγοντας το υπουργείου Οικονομικών κοντά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο επεσήμανε πως "εκφράσαμε τα παράπονά μας στην κυρία Βελκουλέσκου ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται μέσω blog".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου απάντησε στον υπουργό Οικονομικών ότι δεν θεωρεί πως το άρθρο Τόμσεν είχε σκοπό να δυσκολέψει τη διαπραγμάτευση αλλά να καταγράψει τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε ότι οι Θεσμοί ζήτησαν εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά, για τον "μποναμά" Τσίπρα χωρίς όμως να διευκρινίζονται περισσότερα. 

Ακόμη η πλευρά, του υπουργού Οικονομικών τόνισε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρη η διάρκεια τους. Ο Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας σημείωσε ότι ο πρώτος στόχος που έχει τεθεί είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς και το χρηματοδοτικό κενό για τον προϋπολογισμό του 2018 που υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος αξιωματούχος του υπουργείο σημείωσε πως "δεν δώσαμε δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018", προσπαθώντας να διαψεύσει όσα ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.