Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αλήθεια. Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση που δεν αρμόζει σε κυβερνητικό στέλεχος, πόσο μάλλον σε κάποιον που θέλει να χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος των γραμμάτων, προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ανέφερε ο κ. Ζουράρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο υπουργειο Παιδείας.

Η αναφορά του υφυπουργού Παιδείας μάλιστα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που ήταν παρών και έσπευσε να διευκρινίσει πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά»

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι προκάλεσαν πολιτική θύελλα. 

Ήδη με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για τις δηλώσεις αυτές.

Επίθεση της ΝΔ κατά κυβέρνησης

Η ΝΔ ζητεί από τον πρωθυπουργό να «μαζέψει, τουλάχιστον, τους Υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά».

«Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»; Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το «συναφές» και ποιο το «συναμφότερον» όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις.

Υ.Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Ζουράρι 

"Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει;" διερωτάται το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζουράρι.

"Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το "συναφές" και ποιο το "συναμφότερον" όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει "μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;"

Ποτάμι: Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ.Ζουράρι

Με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπου είπε χαρακτηριστικά πως «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ. Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα», ανέφερε το Ποτάμι.