Εν μέσω της κρίσιμης αξιολόγησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου ταξιδεύουν την Πέμπτη στο Βερολίνο για να παραστούν σε συνέδρια που δεν έχουν σχέση με την διαπραγμάτευση και το ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, παρά την επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στη Γερμανική πρωτεύουσα, δεν προβλέπεται στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γεγονός ασυνήθιστο που ενδεχομένως να σχετίζεται με το "τεταμένο" κλίμα που δημιουργήθηκε σήμερα ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο λόγω των δηλώσεων του Γερμανού για το χρέος.

Οι δύο Υπουργοί ταξιδεύουν στο Βερολίνο για να παραστούν σε δύο διαφορετικά συνέδρια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε αυτό του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και η Έφη Αχτσιόγλου σε εκείνο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, σε ξένους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Πέμπτης.

Την Παρασκευή φτάνει στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας και, στην περίπτωση που οριστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενδέχεται να συμμετάσχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.