Οι υψηλοί τόνοι με το "καλημέρα" κυριαρχούν στη συνεδρίαση που ξεκίνησε πριν από λίγο στη Βουλή, λίγες μόνο ώρες πριν από την ονομαστική ψηφοφορία που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Με τη Νέα Δημοκρατία να είναι χωρισμένη στα τρία μεταξύ του "ΝΑΙ", του "ΟΧΙ" και της αποχώρησης, και ακόμα να μην έχει αποφασίσει την τελική της στάση ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Σαλμάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι ζητάει ονομαστική για να εκθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο "γαλάζιος" βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε λόγο να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αφού είχε ήδη τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης. "Κάθε φορά που εσείς δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους Θεσμούς γιατί ο Τσίπρας τους λέει από τη Νίσυρο ανόητους και βρίζει τη Μέρκελ μετά πάει και ζητά συμμαχίες. Ζητάτε ονομαστική για να εκθέσετε τα κόμματα που δεν έχουν μάλιστα την ευθύνη για το πώς θα μοιράσετε εσείς το πλεόνασμα; Πήγε ο Τσίπρας το ανακοίνωσε και φώναζε δοξάστε με και τώρα ζητάτε να ψηφίσουμε. Η πολιτική εντιμότητα μετά είναι να πάτε σε 1,5 εκ πολίτες και να πείτε να πιστωθεί το όφελος και στα άλλα κόμματα όχι μόνο σε εμάς" είπε ο κ. Σαλμάς.
Απαντώντας, ο Υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης έκανε λόγο για αμήχανη στάση της Ν.Δ αποδίδοντάς την στην ιδεολογική συγγένεια της Ν.Δ με τον κ. Σόιμπλε από τον οποίο όπως είπε προέρχονται και οι πισώπλατες μαχαιριές κατά της κυβέρνησης. "Έχετε ευκαιρία να ξεπλύνετε μέρος των ευθυνών σας και να συμπαραταχθείτε με το αυτονόητο" είπε ο κ. Σκουρλέτης. Λίγο νωρίτερα , ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι οι ανάγκες των πολιτών προηγούνται των αναγκών των Βρυξελλών και πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να περιμένει μέχρι τον Μάρτιο.