«Είμαστε θεατές μιας απέλπιδας προσπάθειας της κυβέρνησης να κάνει συνενόχους τα πολιτικά κόμμα απέναντι στη δικά της ανεπάρκεια»  εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τη δική της επιλογή και προστρέχει στο κοινοβούλιο για να ζητήσει τη βοήθεια των κομμάτων, ενώ αναφερόμενος στην στάση της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ θέλει να βοηθήσει τους κοινωνικά αδύναμους αλλά δεν θα γίνει δεκανίκι στον κατήφορο της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε ότι δεν μπορεί να διατεθεί για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων αντιθέτως είπε σημαίνει πως υπάρχουν χρήματα που επιστρέφονται στους δανειστές.

Τέλος, σχετικά με το θέμα,  εκτίμησε πως η κυβέρνηση είναι θύμα των δικών της αδιεξόδων.

Στη συνέχεια ερωτηθείς εάν η χώρα οδεύει προς καζινοποίηση με τα γνωστά φρουτάκια απάντησε πως η ΝΔ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Είπε πως το ζήτημα είναι ότι στέλνουμε ένα λάθος παιδαγωγικό μήνυμα στην Ελληνική κοινωνία.