«Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή που πρέπει να αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Αυτό το δίλημμα δεν θα το αποφύγει η Νέα Δημοκρατία. Με το Λαό ή με το Σόιμπλε;», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ-1 για την απόφαση της ΝΔ να δηλώσει "παρών" στην ψηφοφορία στη Βουλή για την 13η σύνταξη και ασκώντας σκληρή κριτική για τη στάση του κ. Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι κ. Μητσοτάκης «επιμελώς αγνόησε» τη δήλωση του επιτρόπου για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος «τόνισε χθες ότι ο "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα". «Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι "το ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα αξιόπιστο". Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξεπλάγησαν με τη δημοσίευση αξιωματούχων του ΔΝΤ στο blog του Ταμείου. Ο επικεφαλής της Ευρωσοσιαλιστικής ομάδας, ο Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε ότι αποτελεί "όνειδος η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα. Πίσω από αυτή την ανακοίνωση βρίσκεται το διαβολικό χέρι του κ. Σόιμπλε"», προσέθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης και τόνισε:

Είναι ξεκάθαρο. Σήμερα η ελληνική Βουλή αποφασίζει ότι εκφράζει την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού, η Βουλή αποφασίζει κυρίαρχα για τη μοίρα και την πορεία αυτού του τόπου».