Τεχνικά θέματα για τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), από την 1η Ιανουαρίου 2017, αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με τους εκπροσώπους των δανειστών, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ενοποίησης των ταμείων κύριας ασφάλισης από τις αρχές του νέου έτους.

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, στη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους, ύψους 617 εκατ. ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκδοθούν οι εγκύκλιοι και οι υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου, μία εκ των οποίων είναι αυτή που αφορά το ΕΚΑΣ.

Αναφορικά με το δείκτη, τον οποίο αναμένει το υπουργείο Εργασίας από την ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να προχωρήσει στον εκ νέου υπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι η έκδοσή του θα καθυστερήσει.