Μια επιχείρηση ανάδειξης του λαϊκού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από τη Νέα Δημοκρατία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει επισκεφθεί αρκετούς κοινωνικούς φορείς, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες δράσεις. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία», στην Παιανία, το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), ενώ βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μάλιστα στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας, όπου συνομίλησε με τους υπαλλήλους.

Επίσης, δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα επισκέφθηκε τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης», στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου συναντήθηκε και με τον δραστήριο μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ, ενώ με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας διοργανώθηκε προ ημερών ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας του κόμματος και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Ρουφ, με τη συμμετοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζεται βήμα-βήμα και αναμένεται η σταδιακή παρουσίασή του. Για την κατάρτισή του εργάζονται πάνω από 700 εξειδικευμένα στελέχη, ακαδημαϊκοί και άνθρωποι της αγοράς. Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος έχει ήδη παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, ενώ στη «Συμφωνία Αλήθειας» περιλαμβάνονται οι πρώτες 25 θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, έχουν ήδη παρουσιαστεί με ειδικές παρεμβάσεις μια σειρά από προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δίνουν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα. Μερικές από αυτές αφορούν τη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων («Δεύτερη Ευκαιρία») για επιχειρήσεις και νοικοκυριά -η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα-, αλλά και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη βελτίωση του συστήματος υιοθεσιών και αναδοχής παιδιών.

Με το νέο έτος και ανάλογα με την επικαιρότητα ή την εξέλιξη του πολιτικού χρόνου, θα εντατικοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος. Πάντως, όπως αναφέρουν στην Πειραιώς, «είναι η πρώτη φορά που μέσα σε μόλις 10 μήνες το κόμμα ολοκληρώνει σχεδόν το σύνολο του προγράμματός του, σε ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση, ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και παράλληλα διατυπώνει συγκεκριμένες θέσεις σε πολλά φλέγοντα ζητήματα».