Έντονες είναι οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις για μία ισχυρή υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας, από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αυτό που τονίζουν έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ότι η υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει μία ευρεία αποδοχή και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Μπορεί να ακούγονται πολλά ονόματα, ωστόσο τρία είναι αυτά που συζητάνε έντονα στην Πειραιώς. Συγκεκριμένα είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Ηλίας Ψινάκης. Και οι τρεις περιπτώσεις έχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συμμαχίες ώστε να κερδηθεί ξανά ο μεγάλος Δήμος της χώρας , από τη Νέα Δημοκρατία. Από κοινοβουλευτικούς δεν αποκλείονται οι υποψηφιότητες του Βασίλη Κικίλια ή της Όλγας Κεφαλογιάννη, που δεν έχουν διαψεύσει τις σχετικές φήμες.

Η υποψηφιότητα Μπακογιάννη είναι αυτή που κερδίζει έδαφος, αν τελικά Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα ευνοήσει την κάθοδο του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στην Αθήνα. Αυτή η συμφωνία δεν είναι άλλη από το να μεταφερθεί η Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και ο νυν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό το σενάριο , όπως αντιλαμβάνονται όλοι, είναι το πιο ευνοϊκό για τον Κώστα Μπακογιάννη καθώς αν όλα πάνε καλά δε μπορεί από την ίδια πολιτική οικογένεια να προέρχονται Πρωθυπουργός, Υπουργός Εξωτερικών και Δήμαρχος Αθηναίων.