Της Ελένης Καλογεροπούλου

 Με το βλέμμα στραμμένα στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης που θα γίνει στις 12 του μηνός με αποκλειστικό θέμα το κυπριακό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Μέχρι την συνδιάσκεψη για το Κυπριακό η προσοχή μου είναι στραμμένη σ’ αυτό το θέμα», είπε σε συζήτηση που είχε με τους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός. «Συνεχίστε να τρέχετε την αξιολόγηση και αμέσως μετά τη Γενεύη να αρχίσουμε και πάλι τις συζητήσεις για το θέμα αυτό.

Όπως είναι γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνηση, η οποία είναι σύμφωνη με αυτήν που έχει εκφράσει επισήμως η κυπριακή Δημοκρατία. Την επομένη ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ρίξει κι αυτός το βάρος του στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού.

Σήμερα πάντως ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, ενώ χθες συνομίλησε με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε την συνδιάσκεψη της Γενεύης να απαρτιζόταν από περισσότερα μέλη αντί για τα πέντε τα οποία θα πάρουν μέρος στις 12 του μηνός κι αυτό γιατί θεωρεί ότι πολύ πιο εύκολα μπορούν να αναμορφωθούν οι συσχετισμοί όταν οι συμμετέχοντες είναι περισσότεροι. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή γι’ αυτό το θέμα κι έτσι στη Γενεύη θα βρεθεί η Κυπριακή, η Ελληνική και η Τουρκική πλευρά καθώς και οι εκπρόσωποι των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί και το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν.