Αφήνοντας σε ανοιχτή παρένθεση την σοβαρή εκκρεμότητα της αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός στρέφει το βλέμμα και το βάρος του ενδιαφέροντός της πολιτικής στα εσωτερικά και κυρίως στα επικοινωνιακά θέματα, με τη σκέψη ωστόσο στο ενδεχόμενο των εκλογών, την ίδια στιγμή που επιχειρεί το Μαξίμου, αλλά και ο ίδιος να…πείσει ότι δεν είναι αναγκαία διαδικασία για τη χώρα.

Αντί να τρέχουν τα θέματα της «παγωμένης» προς το παρόν αξιολόγησης ο Πρωθυπουργός κάνει κοινωνικές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, και ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη, όπου σήμερα, ανήμερα των Φώτων θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης και όπως όλα δείχνουν η πρωθυπουργική… δραστηριότητα στην περιφέρεια θα συνεχιστεί. Ο Πρωθυπουργός εκτιμάται ότι θα  ανακοινώσει μέτρα για τους μουσουλμάνους της Θράκης σε μία προσπάθεια να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας με τους Έλληνες Μουσουλμάνους.

Την ώρα που το τοπίο στις διαπραγματεύσεις παραμένει θολό ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνητικό επιτελείο «ξεσκάει» με εξορμήσεις στην περιφέρεια, βγαίνοντας από τα γραφεία τους και εντείνοντας την δραστηριότητά τους προς την επικοινωνιακή κατεύθυνση, με σκοπό να πείσουν για το κυβερνητικό πρόγραμμα, προφανώς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τις εκλογές. Τις επόμενες ημέρες οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, όπως και ότι στις 17 του μήνα σχεδιάζεται να μεταβεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Χθες, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου βρέθηκε στην Κέρκυρα, οι κκ Κουρουμπλής και Σαντορινιός στα Δωδεκάνησα και ο υπουργός Επικρατείας  Χριστόφορος Βερναρδάκης στην Τρίπολη. Ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προγραμματίζονται και νέες περιοδείες. Ενδεικτικά, την προσεχή Τρίτη, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα κάνει επιθεώρηση όλων των έργων στην Κόρινθο, στο λιμάνι και στους σιδηρόδρομους.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, διαμηνύουν ότι «το σενάριο πάνω στο οποίο εργάζεται η κυβέρνηση είναι να κλείσει η β’ αξιολόγηση και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ». Οι κινήσεις ωστόσο και η τακτική της κυβέρνησης δείχνει ότι οι κάλπες, παραμένουν ένα ενδεχόμενο ανοιχτό.