«Ιδιαίτερα εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις, σήμερα, Σάββατο, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο είχε στείλει πριν τη σημερινή έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων την αναλυτική εισήγηση για ρυθμίσεις διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μεταπτυχιακών.

«Η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια αισιόδοξη αρχή για την συνεργασία μας. Υπήρξε ευρεία συναίνεση για όλες σχεδόν τις προτάσεις του υπουργείου», δήλωσε μετά το πέρας της έκτακτης συνόδου ο υπουργός και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπών για να επιλυθούν επιμέρους λεπτομέρειες. «Για πρώτη φορά, οι επιτροπές αυτές θα περιλαμβάνουν εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ και της Συνόδου Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων», υπογράμμισε.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις σύντομα, ώστε τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν στην επόμενη σύνοδο πρυτάνεων στις 28 Ιανουαρίου, για να μπορέσει το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες.