Της  Στέλλας Νοβάκη

Μια απίστευτη, αλλά άκρως... απολαυστική για τον ίδιο περιπέτεια έζησε τις ημέρες της κακοκαιρίας ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος αποκλείστηκε στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χιλιαδού. Ο Γ. Αμυράς, ένας άνθρωπος πολύ κοντά στη φύση, ξέρει όλα τα «κόλπα» για να επιβιώσει ακόμη και σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. «Πήγα στη Χιλιαδού με σκοπό να μείνω μία ημέρα και τελικά… έμεινα πολύ περισσότερο.

Ευτυχώς έχω ντόπιους φίλους, που κάθε μέρα έκαναν πεζοπορία και έρχονταν να βοηθήσουν στην επιβίωσή μου», μας είπε. Για περισσότερο από μία εβδομάδα ο βουλευτής, παρά το γεγονός ότι με δυσκολία είχε ρεύμα και νερό, κατάφερε να επιβιώσει αποκλεισμένος από τον χιονιά, παλεύοντας ακόμη και για φαγητό αλλά και νερό.

Τις πρώτες ημέρες, όπως αναφέρει ο ίδιος, οι προμήθειές του ήταν… ικανοποιητικές, όμως «τις επόμενες ημέρες αναγκάστηκα να ψάξω και για φαγητό, αλλά και για νερό. Ηταν πολύ δύσκολα. Το ρεύμα δεν ήταν πάντα διαθέσιμο και φοβόσουν ότι ανά πάσα στιγμή θα γινόταν διακοπή.

Εκοβα ξύλα κάθε μέρα για να ζεσταθώ και έλιωνα χιόνι για να έχω πόσιμο νερό. Οταν τελείωσαν τα αποθέματα του φαγητού, έτρωγα παξιμάδια με τυρί. Οταν πεινάς, αυτά είναι βασιλικό γεύμα», ανέφερε στο «Secret» ο βουλευτής, που τα έβαλε με την κακοκαιρία και κάτω από δύσκολες συνθήκες κατάφερε να βγει νικητής. Ο χιονιάς όμως δεν έπληξε μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα.

Στο αποκλεισμένο καταφύγιο του Γιώργου Αμυρά βρήκαν λίγο φαγητό και μια ζεστή γωνιά κοκκινολαίμηδες, κοτσύφια και μια γερακίνα. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι για τον Γιώργο Αμυρά δεν είναι η πρώτη φορά που επιβιώνει κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η αγάπη του για τη σοφία που κρύβει η απλότητα της φύσης τον οδηγεί κάθε καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, όπου έχει τη «σπηλιά» του και ζει για έναν μήνα χωρίς ρεύμα και παροχή νερού. Οπως λέει και ο ίδιος, το κάνει «για αποτοξίνωση, οπότε όλα αυτά μου φαίνονται ευχάριστες περιπέτειες».