Ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος για την ομοφυλοφιλία στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

Στην ερώτηση της Σάσας Σταμάτη αν τον ενοχλεί που λόγω παλαιότερων δηλώσεων του για τους ομοφυλόφιλους τον έχουν πει ομοφοβικό, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξήγησε τα δύο είδη ομοφυλόφιλων: «Πρώτον, δεν έχω πρόβλημα και έχω πάρα πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους. Δεν με ενδιαφέρει η συμπεριφορά η σεξουαλική του καθενός - είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να μου αναγάγεις την ομοφυλοφιλία, σε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά: είναι ο επίκτητος και ο συγγενής, ο οποίος γεννιέται έτσι. Εκεί δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, έτσι γεννήθηκε. Τα οιστρογόνα του ήταν περισσότερα από τα ανδρογόνα. Γιατί λοιπόν να τα έχω μαζί του; Δεν είμαι ομοφοβικός».

Μάλιστα στη συνέχεια περιέγραψε πώς η τηλεόραση προβάλει ως επιτυχημένους τους ομοφυλόφιλους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται παράδειγμα για τα παιδιά.

«Στην τηλεόραση, η οποία μπαίνει στο σπίτι μέσα, όλα τα παραδείγματα, το 90%, που είναι επιτυχημένα είναι ομοφυλοφιλικά», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Όταν το παιδί βλέπει πως ανεβαίνει, ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια», είπε.

Δείτε από το 08:40 και μετά στο Βίντεο που ακολουθεί:

 Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μέσω twitter "άδειασε" τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, λέγοντας: 

"Η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου."