Την ανησυχία της την διαπραγμάτευση εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Σημείωσε πως η κυβέρνηση στις δημόσιες δηλώσεις της κάνει παντελώς λάθος ανάγνωση της πραγματικότητας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι όσο δεν κλείνει η διαπραγμάτευση το πακέτο των μέτρων –όπως είπε- μεγαλώνει διαρκώς.
Είπε πως είναι δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση στην εξουσία ενώ εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει την ηρωική του έξοδο.
Η τομεάρχης της ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση για απίστευτη ρουσφετολογική στάση ενώ είπε πως η ΝΔ δεν θα ευλογήσει τίποτα που είναι παράνομο.
Υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται ένα σοκ ανάπτυξης για να απελευθερωθεί η οικονομία και να πάρει μπροστά σημειώνοντας πως για το λόγο αυτό χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, είπε πως εάν η παραγωγική Ελλάδα γονατίσει θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο.
Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ έχει κάνει λάθη ενώ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα αποφασιστικότητα, ταχύτητα και να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη …
Σε ερώτηση για το ΔΟΛ είπε ότι το λογικό θα έπρεπε ο οργανισμός να πάρει έναν μάνατζερ για να μαζέψει τα οικονομικά ενώ χαρακτήρισε τον κ. Μουλόπουλο ως πολιτικό ινστρούκτορα.
Παράλληλα επέρριψε ευθύνες και στις Τράπεζες
Είπε επίσης πως ο λαός έχει αγριέψει και ο κόσμος είναι θυμωμένος. Σημείωσε πως ο κόσμος αυτός είναι εκείνος που δεν έχει παραδοθεί και ενόψει εκλογών θα βγει με πάθος να στηρίξει μια διαφορετική πολιτική.
Τόνισε επίσης πως έχει ενδιαφέρον ότι η συμφωνία αλήθειας κερδίζει έδαφος