Αποκαλύψεις για την κατάσταση της εφημερίδας "Αυγή" περιελάμβανε η σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει ότι η Τράπεζας της Ελλάδας προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει νέα κεφάλαια στην εφημερίδα ειδάλλως η Αυγή κινδυνεύει με εκκαθάριση. 
 
Ακούγοντας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα να επισημαίνει ότι οι δανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ δεν υπάκουσαν στους υπάρχοντες πιστοδοτικούς κανόνες και ότι παραβιάστηκαν νόμοι και διατάξεις ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για την εφημερίδα ΑΥΓΗ και σαφείς αιχμές πως οι αρμόδιες αρχές  κάνουν τα στραβά μάτια.
 
Ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε στοιχεία από την έκθεση της ΤτΕ λέγοντας πως η έντονα αρνητική καθαρή θέση της επιχείρησης σε συναρτηση με το πιστοποιητικό του ορκωτού λογιστή για τον ισολογισμό χρήσης του 2015, καταλήγουν στο ότι ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου που προβλέπει είτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης. Ως εκ τούτου καταδεικνύεται η άμεση ανάγκη εισροής νέων κεφαλαίων. Σύμφωνα όμως με τον κ. Βορίδη από την ίδια έκθεση προκύπτει ότι ο βασικός μέτοχος της επιχείρησης ο οποίος θα πρέπει να λάβει και την απόφαση και να βάλει και τα χρήματα , δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ  εμφανίζεται να αντιμετωπίζει δυσχέρειες στο να εκπληρώσει τα δικά του δάνεια προς την ΕΤΕ και επομένως είναι αμφίβολο αν μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση Μετοχικού ΚΕφαλαίου. Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Βορίδης άφησε αιχμές για κρατική ολιγωρία λέγοντας ότι ενώ έχει προκύψει εδώ και καιρό η αρνητική καθαρή θέση της εφημερίδας οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν κάνει το παραμικτό.
 
Κατά τα λοιπά με τη φράση "Πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική με τον εισηγητή της Ν.Δ Μάκη Βορίδη να επισημαίνει πριν από λίγο ότι τα μόνο στοιχεία διαπλοκής που προέκυψαν από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής είναι "κόκκινα" και αφορούν αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
 Ο κ. Βορίδης απαρίθμησε τα κατά τη Ν.Δ ευρήματα  στην εξεταστική ως εξής:

-Οι πολιτικοί πρόγοινοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι μόνοι που κούρεψαν 60% το δάνειό τους

-Δεν ζητήθηκαν εμπράγματες εγγυήσεις για το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ

-Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε  να καμφθούν ευθέως οι τραπεζικοί κανόνες είναι ο Τσίπρας. 

-Δεν προέκυψε καμία ένδειξη ποινικής ευθύνης πολιτικού προσώπου στα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

-Ο ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτήθηκε όπως ακριβώς τα υπόλοιπα κόμματα

-Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα με οφσόρ, αυτής της εφημερίδας ΑΥΓΗ

Καταλήγοντας ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που φαίνεται ακόμα και από το πόσο διαφορετικό είναι το ύφος των ομιλιών των βουλευτών στην έναρξη της εξεταστικής και τώρα. "Τι το θέλατε και την κάνατε την εξεταστική; Δεν μένατε καλύτερα στην ιδεολογία περί τριγώνου διαπλοκής; Δεν μένατε καλύτερα στη θεωρία; Βάλατε τη θεωρία στην επαλήθευση και χάσατε" είπε ο κ. Βορίδης.