Η συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για έναν σύντομο απολογισμό που δυστυχώς γράφεται με μελανά χρώματα.

Δύο χρόνια γεμάτα ψέματα, αποτυχίες και εθνική ταπείνωση. Δύο χρόνια που πήγαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, πολλά χρόνια πίσω.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που θα κρίνει όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Ουσιαστικά καμία δέσμευση δεν υλοποιήθηκε και η καθημερινότητα για τους Έλληνες που βιώνουν εδώ και 7 χρόνια τα μνημόνια χειροτέρεψε.

Στα δύο αυτά χρόνια ούτε οι μισθοί και οι συντάξεις αυξήθηκαν, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα έγινε δικαιότερο. Η υπερφορολόγηση έχει φτάσει στα όρια τους τους πολίτες που πλήρωσαν και φέτος ΕΝΦΙΑ, που βλέπουν τα κόκκινα δάνεια να μεταβιβάζονται σε ξένα funds και την ανεργία παρά τις ευνοικές συνθήκες,αύξηση του τουρισμού λόγω γεωπολιτικών γεγονότων, να υποχωρεί ελάχιστα.

Την ίδια ώρα μπορεί να καταργήθηκε το 5ευρω στα νοσοκομεία αλλά το εθνικό σύστημα καταρρέει καθώς κάθε μέρα έρχονται στο φως καταγγελίες για την άθλια κατάσταση που επικρατεί.

Το νοικοκύρεμα στη Δημόσια Διοίκηση γίνεται με προσλήψεις στρατιάς συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη...περήφανη διαπραγμάτευση που ξυπνά μνήμες καλοκαιριού του 2015.