Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για περισσότερη από μία ώρα στα γραφεία του Κινήματος για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για την τρομοκρατία αλλά και για το ρόλο που πρέπει να παίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Συμφώνησαν ότι η στενή συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένων Πολιτειών - Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεχιστεί και πως μία ενωμένη και δυνατή Ευρώπη είναι προς όφελος όλων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο που η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παίξουν στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων της περιοχής, όπως το Κυπριακό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι πρόσφατες εξελίξεις στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αμερική και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις, ενώ συζήτησαν τις προοπτικές της χώρας να καταστεί σημαντικός τεχνολογικός και εμπορικός κόμβος, όταν απαλλαγεί από τα εμπόδια που την περιορίζουν σήμερα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η σύμβουλος σε θέματα πολιτικής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.