"Την αναγκαιότητα να κλείσει η αξιολόγηση έχει αποφασίσει το Eurogroup. Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί πρόσθετα μέτρα" δήλωσε στα 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.
Εκτίμησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup μπορεί να υπάρξει κατάληξη αφού θα προηγηθεί συνεδριάση του ΔΝΤ που θα αποσαφηνίσει την στάση του.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα πάνε σε σύγκρουση αλλά σε αμοιβαίο συμβιβασμό και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να νομοθετήσεις μέτρα που είναι για μετά από την κοινοβουλευτική περίοδο που διανύουμε
Σημείωσε πως δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού οι εκλογές ενώ τόνισε πως θα είναι εις βάρος της Ελλάδας η διενέργεια εκλογών.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά τόνισε ότι η γενικευμένη απορρύθμιση που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια ζούγκλα.
Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα ψηφίσει πρόσθετα μέτρα απάντησε πως η απόφαση είναι συλλογική.
Αναφορικά με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς και τις πιέσεις της τουρκίας για την έκδοση τους είπε πως η ελληνική πλευρά δεν θέλει να τροφοδοτήσει ένα κλίμα έντασης.