Παράλογες χαρακτήρισε τις απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα, προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση, ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νίκο Σαμοίλη, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα χρειαστούν.

Συνέχισε λέγοντας ότι : "Η κυβέρνηση αυτή το 2015 εξέδωσε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα α, επιχείρησε να το εφαρμόσει , συνάντησε τις αντιστάσεις και τις αντιδράσεις στην Ευρώπη και έφτασε τελικά μετά το δημοψήφισμα σε μια συμφωνία, επώδυνη για την ίδια πολιτικά και ιδεολογικά , δεν δραπέτευσε που θα μπορούσε να το κάνει, πήγε σε αυτή τη συμφωνία και είχε την πολιτική γενναιότητα να κάνει αυτό που δεν έκανε ούτε ο κ. Σαμαράς , ούτε ο κ. Παπανδρέου, να τη θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού. Και ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση να διαχειριστεί τη συμφωνία. Η συμφωνία μπήκε σε εφαρμογή και η κυβέρνηση σήκωσε αυτό το βάρος, λέγοντας στον λαό ότι με αυτή τη συμφωνία θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση."

Τόνισε ότι η οικονομία είναι σε καλό δρόμο και ανέφερε συγκεκριμένα ότι: "Σήμερα λοιπόν έρχονται και λένε όχι, αυτή τη συμφωνία την κάναμε αλλά θέλουμε επιπρόσθετα μέτρα. Εμείς πιστεύουμε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το ταχύτερο διότι η κυβέρνηση με συνέπεια τήρησε ότι είχε συμφωνηθεί. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα χρειαστούν τα μέτρα αυτά γιατί η οικονομία είναι σε καλό δρόμο."

Ολοκλήρωσε λέγοντας: "Είναι ανάγκη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι πολιτικές δυνάμεις και να ζητούν να συγκροτηθεί ένα πολιτικό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις παράλογες απαιτήσεις. Αν αυτού αρπάζουν την ευκαιρία και ζητούν εκλογές γιατί αυτό τους ενδιαφέρει."