Σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας με ανακύκλωση της σκανδαλολογίας εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση σε μια στιγμή που η διαπραγμάτευση έχει βαλτώσει και στο εσωτερικό και το εσωτερικό επανέρχονται τα σενάρια Grexit. O πρωθυπουργός δεν αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου περί δραχμής και προσπάθησε με την προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συσπειρώσει τους βουλευτές του που βλέπουν νέο επώδυνο πακέτο μέτρων καθ΄οδόν προς τη Βουλή ή σε διαφορετική περίπτωση κάλπες.


Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν επανέλαβε στην ομιλία του την πρόσφατη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει "ούτε ένα ευρώ παραπάνω μέτρα" ενώ αίσθηση προκάλεσε η αρχική έκρηξη και η σιωπή στη συνέχεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος βρίσκεται υπό πίεση από τους συντρόφους του της ομάδας των 53+ προκειμένου να μην γίνουν δεκτά νέα μέτρα και ειδικότερα νέα μείωση του αφορολόγητου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δείξει ότι έχει «στοιχειώδη αίσθηση του κοινωνικού συμφέροντος». «Δεν ψάχνουμε προθύμους να ψηφίσουν μέτρα» είπε. «Εσείς δείχνετε με την στάση σας την προθυμία σας να δώσετε ό,τι ζητούν. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να γυρίσετε στην εξουσία. Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε νέα μέτρα; Αν εμείς αναζητούμε εθνική γραμμή, δεν είναι για να ψηφίσουμε νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε, προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε έτοιμος ν΄αναλάβει την τύχη της χώρας ζητώντας εκ νέου εκλογές αν και η επόμενη μέρα όπως είπε δεν θα είναι εύκολη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι τα παράλογα μέτρα που ζητούν οι δανειστές αποτελούν το τίμημα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης.


"Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο ψεύτικων υποσχέσεων και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας. Ο λαϊκισμός στις μέρες σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε:
"Για να επιβραδύνετε την κατάρρευσή σας επιχειρείτε να ορθώσετε δύο αναχώματα. Κομματικό κράτος και νέα διαπλοκή" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μην διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του καλοκαιριού του 2015. Ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος. Σε τέτοιο τυχοδιωκτισμό ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο λαός θα συμμετέχουν. Η μόνη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε είναι να φύγετε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.