Συμφωνία πακέτο είναι ο στόχος της κυβέρνησης για την αξιολόγηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η αδυναμία προσέγγισης των δύο πλευρών και η προοπτική η ολοκλήρωσης της διαδικασίας να μετατεθεί την Άνοιξη έχει προκαλέσει ένταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Στο μεταξύ φουντώνουν τα σενάρια για διάσταση απόψεων Τσίπρα-Τσακαλώτου και για το λόγο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε με δήλωσή του να διαβεβαιώσει ότι οι σχέσεις των δύο αντρών είναι άριστες.


Γεγονός πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα δεν έχει οριστεί και όλα είναι στον αέρα. Οι πληροφορίες ότι αμέσως μετά τη Σύνοδο του ΔΝΤ το κλιμάκιο των δανειστών θα επιστρέψει στην Αθήνα μάλλον δεν θα επιβεβαιωθούν, οπότε σ΄αυτή την περίπτωση πάει περίπατο το ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου που είναι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup ενώ ακολουθεί η διάλυση του Ολλανδικού κοινοβουλίου λόγω εκλογών με αποτέλεσμα οι όποιες εξελίξεις να μετατίθενται τον Απρίλιο.


Ως πιθανότερο σενάριο πάντως, ενόψει και των ζυμώσεων που θα επακολουθήσουν πριν και μετά την ανακοίνωση της εκθέσεως του ΔΝΤ την ερχόμενη Δευτέρα, προβάλλει πλέον το ενδεχόμενο να προτείνουν να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση για εργασιακά, ενέργεια, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και αποκρατικοποιήσεις, αφήνοντας ανοικτά όμως τα δημοσιονομικά ζητήματα (πρωτογενή πλεονάσματα και νέο Μεσοπρόθεσμο) για την επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να μετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.


Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει στήριξη από ευρωπαίους ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα ακολουθώντας την τακτική της πολιτικής διαπραγμάτευσης που ακολούθησε και στο παρελθόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραβιάσει μία ακόμη κόκκινη γραμμή με νομοθέτηση μείωσης του αφορολογήτου αναζητώντας όμως από τους δανειστές ένα αντίδωρο το οποίο θα πείσει τους βουλευτές να την ψηφίσουν.
Ως ...αντίδωρα θεωρούνται τα εργασιακά και οι συντάξεις.


Στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να αναζητά πολιτική κάλυψη για τους χειρισμούς του ειδικά δε αν τα επώδυνα μέτρα έρθουν στη Βουλή.
Ο επικεφαλής της ομάδας των «53+» με την επιστολή του προς το Eurogroup όπου ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει το 1/3 των προαπαιτούμενων για να κλείσει η συμφωνία ,ακύρωσε το επιχείρημα του Μαξίμου ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει γιατί δεν τα βρίσκουν ΔΝΤ και ευρωπαίοι!