«Το Ποτάμι κινείται σε μια απομονωτική λογική που δεν του κάνει καλό. Έχει, όμως, κάθε δυνατότητα να αναπροσαρμόσει την τακτική του και να πρωταγωνιστήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του κ. Μπαργιώτα από το κόμμα.

«Πολιτικά, έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό, τις διαφορετικές μου αντιλήψεις σε σχέση με το πώς νομίζω ότι κινείται ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, σε μια απομονωτική λογική , που εκτιμώ ότι δεν του κάνει καλό, ούτε και βοηθάει στην ευρύτερη προσπάθεια για την Κεντροαριστερά» είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε: «είμαι όμως από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ποτέ δεν είναι αργά και νομίζω ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ έχει κάθε δυνατότητα να αναπροσαρμόσει την τακτική του και να γίνει πρωταγωνιστικός πόλος σε αυτήν τη προσπάθεια, αν ευοδωθεί. Η πολιτική του ΠΟΤΑΜΙΟΥ έχει πρόβλημα επειδή το απομονώνει, αλλά -κατά τη γνώμη μου- έχει όλες τις δυνατότητες να αλλάξει αυτήν την πορεία. Αυτό που λέω είναι ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ μπορεί να το κάνει αυτό, δεν λέω ότι το κάνει».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του κ. Μπαργιώτα, ο κ. Λυκούδης εκτίμησε ότι δεν θα προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως λέγεται. «Νομίζω ότι δεν θα κάνει καμία τέτοια κίνηση. Δεν έχει καμία πρόθεση να προσχωρήσει σε άλλο κόμμα» σημείωσε.

Όσον αφορά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι δεν θεωρεί ότι οι εκλογές είναι λύση, καθώς, όπως είπε, «τα αδιέξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν προκύπτει από τυχόν εκλογές εναλλακτική λύση, που θα μπορέσει να αντιστρέψει πλήρως το κλίμα»