Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τα περιθώρια για τη διαπραγμάτευση να στενεύουν επικίνδυνα, μεταβαίνει αύριο Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, με τον Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Ο στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η δεύτερη αξιολόγηση. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια του κρίσιμου τετ α τετ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παρουσιάσουν στον κ. Τσακαλώτο, τη λίστα των μέτρων που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών το βράδυ της Πέμπτης ακύρωσε την εμφάνισή του στη Βουλή, όπου θα απαντούσε και στην επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι και τη συνάντηση με τα στελέχη της τράπεζας Ρότσιλντ.