Στρατηγικό στόχο να ταυτίσει τον Πρωθυπουργό με τους Ρότσιλντ προκειμένου να πλήξει το προφίλ του φαίνεται πως έχει ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης .

Τα παραπάνω αποδείχθηκαν και από το επεισόδιο που συνέβη σήμερα το πρωί στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο να απαντήσει στη μομφή του Πρωθυπουργού για τους τλέως Υπουργούς Υγείας οι οποίοι μένουν σιωπηλοί για το σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού όμως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποστηρίζοντας ότι δεν το προβλέπει η διαδικασία δεν έδωσε τον λόγο στον κ. Γεωργιάδη .

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έμεινε απαθής και στράφηκε αμέσως στο έδρανο του Πρωθυπουργού φωνάζοντάς του “Δεν θέλεις να μιλήσω κύριε Ρότσιλντ; Φοβάσαι αυτά που θα πω;”. Ο κ. Τσίπρας του έκανε νόημα ότι θα του απαντήσει στη δευτερολογία τελικά όμως προτίμησε να μην πει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη να εκτιμά ότι τελικά σιώπησε προκειμένου ο κ. Γεωργιάδης να μην έχει “πάτημα” να ζητήσει ξανά τον λόγο επί προσωπικού. Όπως φαίνεται πάντως και από την φωτογραφία τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης με εντολή του Προέδρου της Βουλής σβήστηκαν από τα πρακτικά.