«Δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε μαζί με τις συνεπείς ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις αλλά παιχνίδια με τη φωτιά για τη συνοχή της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, «οι τεχνοκράτες επικαλούνται στοιχεία που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι έγκυρα και αυτό το επεσήμανε και η Κομισιόν. Αυτό που περιμένουμε το γρηγορότερο δυνατόν είναι να αναθεωρήσουν αυτές τις εκτιμήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση αν δεν βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο.

Θέλω να παρακαλέσω θερμά τη καγκελάριο να αποθαρρύνει τον υπουργό οικονομικών της από τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδος και από δηλώσεις του τύπου ότι η Ελλάδα ζει πάνω από τις δυνατότητές της.

Η κοινή ευρωπαϊκή αξιοπρέπεια, αξίζει να είμαστε πιο προσεκτικοί και ειδικά απέναντι σε μια χώρα που έχει λεηλατηθεί και κάνει τόσες θυσίες (οικονομικές, κοινωνικές, προσφυγικό) για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρώπης.

Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας όσα έχουν συμφωνήσει. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας και το πλαίσιο της λογικής. Απαιτήσεις που δεν υποστηρίζονται από τους αριθμούς δεν πρόκειται να συζητηθούν», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα τηρεί με συνέπεια όσα έχουν συμφωνηθεί. Όποιος επιστρατεύει την κωλυσιεργία είναι προφανές ότι το κάνει για άλλους λόγους».

Δεν ξέρω τι θα πει για την οικονομία και την αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης στο ταξίδι που θα κάνει αύριο στη Γερμανία και στη συνάντηση που θα έχει με την κ. Μέρκελ. «Δεν ζήτησε καμία ενημέρωση», σημείωσε.