Τη δυσαρέσκειά του από τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης και τη συμφωνία με την κριτική του Νίκου Φίλη εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στη Ζηνοβία Σαπουνά, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας το κυβερνητικό πολιτικό σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και να αποδεικνύεται με πράξεις μέσα από την ασκούμενη πολιτική αλλά και τα νομοθετήματα που φέρνει η κυβέρνηση.

Συνέχισε λέγοντας πως εκτός από τον ίδιο, «υπάρχουν και άλλοι σύντροφοι που δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είτε αναφορικά με το παράλληλο πρόγραμμα είτε αναφορικά με το πρόσωπο της αριστεράς που βγαίνει στην κοινωνία».

Σημείωσε πως πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες και μέσα στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του Νίκου Φίλη περί τέλους του δόγματος πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμόλυντος, ο κ. Καραγιαννίδης είπε «αυτά που λέει ο κ. Φίλης έχουν βάση. Προφανώς θα χωθούμε μέσα στην κυβερνητική διαδικασία και θα λερωθούμε κιόλας. Όντως ισχύει αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Καταλαβαίνω την αγωνία του Νίκου ότι πρέπει να δείξει η κυβέρνηση της αριστεράς ένα αριστερό πρόσωπο. Σε τομείς το δείχνει σε άλλους όχι. Και για μας είναι ζήτημα αυτό το πράγμα. Πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι έχουμε και ένα αριστερό προφίλ και προσπαθούμε να κάνουμε αριστερά πράγματα».

Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είπε πως «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά νέα μέτρα γιατί έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και να έχουμε πολύ θετικούς δείκτες».Ειδικότερα ανέφερε πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ούτε το αφορολόγητο, ούτε τα εργασιακά. «Στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού θα πρέπει να ειπωθεί η άλλη πλευρά τι δίνει για να μπορούμε να συζητήσουμε και να έχουμε έναν ορίζοντα μπροστά μας» κατέληξε.