Αποφασισμένος να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους 30 εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων με τους οποίους είχε γεύμα εργασίας το μεσημέρι της Τρίτης, στο Βερολίνο. "Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" τους είπε. "Έχω την πολιτική βούληση και την ομάδα να το υλοποιήσω. Είναι ώριμος ο ελληνικός λαός μετά από εφτά χρονιά κρίσης να δεχθεί τις αλλαγές. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί πρώτα στην Ελλάδα και θα είναι ένα θετικό μήνυμα και για την υπόλοιπη Ευρώπη γιατί θα είναι νίκη των δυνάμεων της μετριοπάθειας."

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στα αλλεπάλληλα ερωτήματα που δέχθηκε γιατί εκείνος θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκαν και άλλοι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες στο παρελθόν αλλά δεν τις έκαναν.

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες ήταν εκπρόσωποι της "Fraport", της "TUI", της "Αποτελέσματα αναζήτησης "Deutsche Telekom" κλπ. Βιογραφικό του προέδρου της ΝΔ παρουσίασαν ο CEO της "Fraport" Στεφάν Σουλτε και εκ μέρους του CDU Γεργκ Ασμουσεν. Τόνισαν το προφίλ του μεταρρυθμιστή στην πολιτική του καριέρα από τότε που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά και στη συνέχεια κατά την διεκδίκηση της ηγεσία της ΝΔ, την εκλογή του και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αλλάζοντας το κόμμα του. Αναφέρθηκαν στις δημοσκοπήσεις και το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμαναν ότι ο Κυρ. Μητσοτακη είναι πλέον κυρίαρχος του παιχνιδιού ενώ πριν ένα χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο αδιαμφισβήτητος, όπως επισήμαναν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το όραμα του για την ανάπτυξη. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος αλλά η δημιουργία πλούτου, είναι η άποψη του. Στους σχεδιασμούς του είναι η εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα υπερβαίνει το μνημόνιο. Μειζον στόχος του η δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος ώστε η Ελλάδα μέσα σε μια πενταετία να προσελκύσει επενδύσεις 100 δις ευρώ πετυχαίνοντας το στόχο αυτές να φτάσουν στο 20% του ΑΕΠ που είναι ο μέσος ορός στη ΕΕ από το 10% που είναι σήμερα. Κι αυτόν τον στόχο μπορεί μόνο μια δική του μεταρρυθμιστική κυβέρνηση να επιτύχει όπως τόνισε.